Strašni Luka Dončić ušao u historiju NBA lige!

Nevjerovatna partija protiv Sacramenta

Strašni Luka Dončić ušao u historiju NBA lige!

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa poraženi su sinoć na domaćem parketu od Sacramento Kingsa sa 120:113.

Navijači su sinoć mogli uživati u još jednoj odličnoj NBA partiji, a na kraju slavio je Sacramento koji je meč prelomio u samom finišu. Kingse su do pobjede vodili Fox i Heild koji su ubacili po 28 poena, a po 15 su dodali srbijanski košarkaši Bjelica i Bogdanović.

Međutim, po ko zna koji put ove sezone priča utakmice bio je Luka Dončić. Slovenac je odigrao još jednu nevjerovatnu partiju, ali na njegovu žalost Dallas na kraju nije slavio. Ipak, za Dončića je ovo bila najefikasnija partija od dolaska u NBA.

Dončić je na parketu proveo 35 minuta i uspio je da postigne 28 poena uz devet asistencija, šest skokova i jednu ukradenu loptu. S ovim je Dončić uspio da uđe u historiju jer je sjajnom partijom postao tek šesti tinejdžer u NBA historiji koji je na jednom meču imao ovakve brojke.

Top Komentari

a.sijak1
Vidjecemo ovaj Dallas u razigravanju gledao sam par tekmi Dallasa Doncic previse ga forsiraju kao LB i Curya Hardena tako radi Dallas sa Doncicem glavni je igrac al nikad nece bit Dirk da osvoji naslov talenat ne sporan ali nece Dallas dogurat dugo uspijeh ce bit ako udju u razigravanje
7 15
OR7
Momku svaka čast,samo ne kontam šta ga toliko dižete u nebesa,pa njihovi novinari neće ni da spomenu našeg Nurkića a da ne govorim o Musi.Boga mi nije ništa nacionalistički nego samo realno pišem....
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi