Irving, Davis i Dončić briljirali, Warriorsi ponovo izgubili

Sjajna noć u NBA ligi

Irving, Davis i Dončić briljirali, Warriorsi ponovo izgubili

Mnogo zanimljivih utakmica viđeno je sinoć u NBA ligi i mnogo sjajnih individualnih partija.

Za početak ćemo izdvojiti novi poraz Golden State Warriorsa. Aktuelni šampioni su ovog puta izgubili na domaćem terenu a bolja od njih je bila ekipa Toronto Raptorsa i to bez Kawhyja Leonarda.

Raptorsi su na kraju slavili sa 113:93, a do trijumfa ih je vodio Lowry sa 23 poena i 12 asistencija, dok je Ibaka dodao tri poena manje uz 12 skokova. Kod domaćih Durant je imao 30 poena, a podbacio je Steph Curry koji je ubacio tek 10 uz šut iz igre tri od 12.

Novu sjajnu partiju pružili su Dallas Mavericksi i Luka Dončić. Dallas je u American Airlines Centru slavio protiv Atlanta Hawksa sa 114:107, a briljirali su Barnes i Dončić. Prvi je ubacio 25, a drugi 24 poena. Dončić je učinku dodao i 10 skokova.

Fantastičnu partiju sinoć je pružio centar New Orleans Pelicansa Anthony Davis. On je u pobjedi svog tima protiv Oklahoma City Thundera (118:114) ubacio čak 44 poena uz 18 skokova. Kod Oklahome najbolji je bio Paul George sa 25 poena i 11 skokova.

Sjajnu partiju su pružili i košarkaši Sacramento Kingsa koji su porazili Minnesota Timberwolvese sa 141:130. Sjajan je bio srbijanski košarkaš Nemanja Bjelica sa 25 poena, baš koliko je ubacio i Wiggins s druge strane. Dobar je kod gostiju bio i Derrick Rose sa 20 ubačenih poena uz šut osam od 13.

Izdvojit ćemo za kraj i sjajnu partiju Kyrie Irvinga protiv Washington Wizardsas. Irving je u gostujućoj pobjedi svog tima od 130:125 ubacio čak 38 poena čemu je dodao i sedam asistencija. Pratio ga je Morris sa 27 koševa i devet skokova, dok je Wall kod domaćih imao čak 34 poena i 13 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi