Student uvjerljiv protiv HEO

Banjalučani nastavili dominaciju

Student uvjerljiv protiv HEO

D. Vejo

Košarkaši Studenta su u okviru 15. kola Prve muške lige Republike Srpske upisali novu pobjedu na svom parketu protiv ekipe HEO rezultatom 74:52, po četvrtinama 18:14, 22:10, 22:14 i 12:14, čime su nastavili pobjednički niz.

Banjalučani su sjajno otvorili meč te su u prvoj četvrtini nakon kraćeg odmjeravanja snaga uspjeli da slome otpor protivnika i uspotave dominaciju. Tokom prvog poluvremena glavna karika bio je člana domače ekipe Radanović.

Drugo poluvirjeme ponovo isti scenario. Izabranici Aleksandra Ćikića nisu dozvolili iznenađenje pa su tako sa 22:14 skorom iz trećeg perioda priveli meč kraju, iako su u zadnjem gosti bili bolji za dva poena više. 

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Radanović koji je postigao velikih 20 poena, dok je kod gostujuće ekipe to bio Bratić sa osam ubačenih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi