«Studenti» kratki za pola koša
Bosna poražena u tijesnoj završnici

Regionalna NLB liga, 23. kolo

«Studenti» kratki za pola koša

Košarkaši Bosne ASA BHT poraženi su u «Spaladium» Areni od domaćeg Splita sa 68:69 u 23. kolu regionalne NLB lige.

 Poraz nije neočekivan s obzirom da je Bosna bila oslabljena neigranjem nekoliko standardnih igrača, ali je i takva bila nadomak pobjede.

Bosna je bila u prilici da bez Ovčine, Đurasovića i Avdića, te sa nedovoljno oporavljenim Ivanovićem zabilježi važnu pobjedu na otvaranju splitske ljepotice. Ipak, domaćin je na kraju sačuvao prednost od sedam poena (69:62) koju je ostvario u 39. minutu.

Početak susreta nije nagovještavao ovakav rasplet. Split je kontrolisao igru i rezultat o čemu svjedoči stanje na isteku prvog perioda (22:17), iako su domaći u jednom trenutku imali i velikih 12 poena viška (22:10). Bosna je najbolje odigrala pred kraj poluvremena i u trećoj dionici. «Studenti» su prvo serijom od  12:0 anulirali vodstvo Splita (36:24), da bi u trećoj četvrtini (30. minut) pobjegli na plus sedam - 53:46.

Split CO - Bosna ASA BHT 69:68
22:17, 18:15, 8:21, 21:15

«Spaladium» Arena u Splitu. Sudije: Sašo Pukl, Andrej Lovšin (oba Slovenija), Radomir Vojinović (Crna Gora).
SPLIT CO: Štemberger 16, Vrkić 4, Delaš, Batina, Vlaić, Šarac, Grgurević 5, Stipanović 10, Shannon 15, Lee, Jamon Lucas 19, Radić.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 11, Šehović 21, Ikonić 2, Rakić, Đurasović 2, Zimić 7, Suljagić, Hajrić 12, Pašalić 9, Đorđević 4.     
No, tada su se probudili domaćini koji su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist (55:53) da bi do kraja meča bili smireniji i koncentrisaniji. Bosna je imala priliku doći do pobjede u zadnjem napadu, ali je Zimić promašio šut za dva poena.

Najefikasniji igrač u domaćem sasavu bio je Lucas Jamon sa 19 poena. Kod Bosne vrijedi istaći učinak Suada Šehovića koji je sa 21 poenom, 7 skokova i 2 asistencije zaradio index 26. Dvocifren broj poena upisali su i Hajrić (12), te Ivanović (11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.