«Studenti» pamte 18. oktobar 2008.
Zagreb je slavio u Sarajevu rezultatom 71:69

KK Bosna u 17. kolu NLB lige gostuju Zagrebu

«Studenti» pamte 18. oktobar 2008.

Ne tako davno Zagreb je nadigrao Bosnu u Sarajevu sa 71:69. Bilo je to 18. oktobra 2008. godine u 4. kolu NLB lige. U prva tri kola popularni «mravi» nisu osjetili slast pobjede i svi su očekivali lagan posao za «studente». No, zahvaljujući sjajnoj seriji trojki Zagreb je zaledio dvoranu «Mirza Delibašić».

Igrači i struka dobro pamte taj datum i vjeruju kako je došlo vrijeme za revanš. Bosna će u «Trnskom» biti kompletna jer se u sastav nakon povrede vratio Seid Hajrić, a očekuje se da prve minute upiše i Miljan Rakić.

»Znamo da nas očekuje težak zadatak, ali smo uvjereni da možemo slaviti. Zagreb nije u rangu Partizana ili Zadra, ali se mora shvatiti maksimalno ozbiljno. Ukoliko budemo igrali kako se dogovorimo vjerujem da ćemo biti blizu pobjede. Sigurno je da će i domaćin tražiti svoju šansu», naglasio je Božo Đurasović, mladi igrač ekipe «studenata» koji u posljednje vrijeme sve više minuta provodi na parketu.
«Moramo smanjiti greške na minimum. Greške koje su nas skupo koštale u nekoliko preteklih utakmica. Takođe, trebamo vratiti mir i samopouzdanje pred seriju teških susreta», istakao je Đurasović.
Bosnina ekspedicija u petak je autobusom otputovala za Zagreb kako bi prije meča obavila još jedan trening.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.