“Studenti“ se nisu uspjeli vratiti

Regionalna NLB liga

“Studenti“ se nisu uspjeli vratiti

Košarkaši Bosne poraženi su večeras u dvorani „Mirza Delibašić“ od ekipe Zadra sa 62:67 u 16. kolu NLB lige.

Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je Zadar imao i 20 poena prednosti, ali je na kraju domaći sastav ipak mogao doći do preokreta. Tragičar je bio Nikola Vučurović koji je deset sekundi prije kraja, pri rezultatu 62:65 izgubio loptu, tačnije njegovo dodavanje je presjekao Perić i snovi o produžetku su se raspršili kao kula od karata.

Prvi dio obilježile su trojke. Gosti su ih postigli pet, od čega je čak četiri ubacio Todor Gečevski, dok je od Bosnine četiri tri realizovao Goran Ikonić. Bila je to revija šuteva sa obje strane, sa jako malo prekršaja što je i razumljivo jer se lopta nije spuštala u reket.

Gosti su pobjedu ovjerili u drugoj četvrtini. Neshvatljivo loše izdanje domaćeg tima, bezidejno u napadu sa mnogo propusta u odbrani rezultirali su serijom Zadra od 16:2, a kako je Bosna igrala pokazuje rezultat druge dionice. „Studenti“ su postigli 6, a primili čak 25 poena. Imao je Zadar u jednom trenutku i 41:21 i niko tada nije pomislio da će u finišu biti drama.

Bosna ASA BHT - Zadar 62:67
20:19, 6:25, 18:8, 19:14
Dvorana „Mirza Delibašić“ u Sarajevu. Gledalaca: 2.500. Sudije: Milivoj Jovčić, Dragan Nešković, Časlav Čukalović (svi Srbija).
BOSNA ASA BHT: Ivanović 14, Šehović 3, Ikonić 20, Rakić, Vučurović 3, Đurasović 2, Zimić 1, Suljagić 2, Klinac, Pašalić 2, Đorđević 4, Burrell 11.
ZADAR: Rančić, Perić 21, Stipčević 7, Dixon 11, Johnson 3, Prostran, Gečevski 16, Olivari, Ružić, Macura 2, Ivanov 7.
Bosna se počela polako vraćati u trećem dijelu. Furioznu seriju od 15:0 u 25. minutu za 40:45 prekinuo je Perić koji je u drugom poluvremenu bio prvo ime gostujućeg sastava.

Kako se primicao kraj meča, Sarajlija su, malo po malo, topile prednost gostiju. No, ispostavilo se da je zaliha izabranika Denisa Plenića bila prevelika pa će Bosna priliku za novu pobjedu tražiti u narednom kolu na gostovanju Zagrebu.
   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.