„Studenti“ vjeruju u treću sreću
Bosna je u Sarajevu slavila sa 73:72

KK Bosna u 19. kolu NLB lige gostuje FMP-u

„Studenti“ vjeruju u treću sreću

Bosna ASA BHT je ove sezone već dva puta nadigrala FMP pa se „studenti“ s pravom nadaju trećoj sreći.

Prvi put dogodilo se to u finalu Memorijala „Mirza Delibašić“ da bi u prvom dijelu sezone u NLB ligi Bosna slavila sa 73:72.

U odnosu na tadašnji sastav u timu više nema Stanleya Burrela koji je dobio otkaz ni povrijeđenog Seida Hajrića, ali su tu Miljan Rakić i Elvir Ovčina.

Veliki Bosnin adut je strateg Vlada Vukoičić koji odlično poznaje protivnika, uostalom upravo je sa FMP-om do sada ostvario najveće trenerske uspjehe.

“Pokušaćemo iznenaditi, iako će to biti prilično teško. Tim iz Železnika je u odnosu na početak sezone popravio formu i kroz NLB ligu želi izboriti mesto koje vodi u Eurocup. Naravno da i mi priželjkujemo trijumf uoči serije teških utakmica stoga se nadam da možemo doći do vredne pobede. Igrači moraju biti maksimalno angažovani, fokusirani na igru svih 40 minuta. Moramo izvući pouke iz nekih ranijih duela, ali je činjenica da se u tim nakon pobede nad Budućnosti vratio mir i samopouzdanje“, istakao je Vukoičić.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.