Studentski Centar u rukama imao historijsku senzaciju, ali Partizan je nekako preživio Moraču
Nevjerovatna utakmica u Morači i ogromno uzbuđenje u ABA ligi (Foto: ABA)

James Nunnally junak crno-bijelih

Studentski Centar u rukama imao historijsku senzaciju, ali Partizan je nekako preživio Moraču

M. Šljivak

KK Partizan pobijedio je drugom meču četvrtfinala ABA lige ekipu Studentskog Centra. Crno-bijeli su u Podgorici u uzbudljivom meču slavili rezultatom 81:79 i izjednačili su seriju na 1-1.

Partizan je uz dosta muke stigao do pobjede u Podgorici protiv ekipe Studentski Centar. Bilo je 81:79 za tim Željka Obradovića koji će u ponedjeljak na svom terenu imati priliku da konačno slomi veoma neugodnog protivnika. Junak je James Nunnally.

Partizan je imao vodstvo nakon početnog napada, ali je Studentski Centar ubrzo preuzeo rezultat na svoju stranu i potpuno ga je kontrolisao igru u prvoj dionici.

Dosta je međutim bilo grešaka s obje strane. Sreća po Partizan je što ni domaći sastav nije znao iskoristiti određene situacije, pa je nakon prve dionice SC imao samo dva poena prednosti, 21:19.

Domaći sastav je kontrolisao rezultat i u drugoj dionici. Najveća razlika je iznosila plus šest u korist domaćeg tima (31:25) nakon čega Željko Obradović traži minut odmora i to je urodilo plodom.

Partizan je ekspresno došao do 32:32, no ponovo crno-bijeli dopuštaju domaćim igračima da odu na plus četiri u jednom trenutku. Ipak, na krilima Dantea Exuma Partizan je u prilici i da ode na odmor vodstvom. Nije Australac iskoristio bacanje kojim bi svom timu nakon dugo vremena donio prednost, pa se na odmor odlazi neriješenim rezultatom, 40:40.

Oglasi

Drugo poluvrijeme Studentski Centar otvara serijom od 7:0 za najveću prednost domaćeg tima na utakmici (47:40). Obradović uzima time-out, no odlična igra u odbrani crnogorskog tima pravila je ozbiljne probleme crno-bijelima.

U probleme s ličnim greškama ušli su LeDay i Exum, Partizana gotovo ništa nije išlo, ali na sreću po beogradskog velikana ni domaći nisu pogađali kada je trebalo da povećaju prednost i eventualno potpuno slome velikog protivnika.

Partizan je u jednom trenutku vratio meč u egal. Ipak, kratko je to trajalo jer je domaći tim ponovo uspio da se odvoji na plus šest minut i po prije kraja trećeg perioda, 61:55. Na ulasku u posljednjih deset minuta Studentski Centar je imao tri poena prednosti, 63:60.

Crno-bijeli posljednju dionicu otvaraju s 4:0 i nakon dugo vremena imaju vodstvo, 64:63. Timovi se potom smjenjuju u vodstvu i ušlo se u veoma neizvjesnu završnicu meča.

U posljednja dva minuta ulazi se rezultatom 73:73, Mateo Drežnjak je u tim trenucima prodao nekoliko bitnih napada, da bi James Nunnally kaznio sve trojkom za 76:73 na minut i po do kraja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nunnally je držao Partizan u vodstvu, Ivišić je imao šansu da izjednači na 30 sekundi do kraja nije pogodio, a zatim Nunnally pogađa trojku i završava priču u ovom meču.

Dante Exum s 24 i James Nunnally s 23 poena predvodili su Partizan do trijumfa, a kod domaćeg tima najefikasniji je bio Fletcherg Magee s 15 ubačenih poena.

Top Komentari

nakopitam
Jebbali vam oni mile majke cetaljske
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije