Sudar najboljih u „Pioniru“

Regionalna NLB liga

Sudar najboljih u „Pioniru“

Partizan i Cibona, dvije ponajbolje ekipe u NLB ligi koje sa uspjehom nastupaju u Euroligi, što se posebno odnosi na Zagrepčane, prvi ovosezonski međusobni duel imaće u 12. kolu NLB lige u „Pioniru“.

Oba tima imala su napornu sedmicu jer su igrali euroligaške mečeve, a Beograđani su sigurno umorniji jer su osim težine rivala (Real) morali putovati u Madrid dok su Cibosi protiv LeMansa igrali kod kuće.

No, „crno-beli“ su blagi favoriti, ako ništa onda zbog „grotla“ u dvorani i činjenici da će „vukovi“ nastupiti bez Rawlea Marshalla koji je kažnjen od strane čelnika NLB lige zbog incidenta na meču sa Splitom. Upravo je Marshall bio MVP kola Eurolige jer je protiv Francuza pružio sjajnu partiju.
U sjeni derbija u Beogradu igraće se i ostale utakmice od kojih treba izdvojiti duel Budućnosti i FMP-a, te gostovanje Crvene zvezde ekipi Zagreb CO.

Parovi
Subota: Zagreb CO - Crvena zvezda (18), Helios Domžale - Split CO (19), Zadar - Union Olimpija (19), Budućnost m:tel - FMP (19.15), Hemofarm STADA - Vojvodina Srbijagas (20.15);
Nedjelja: Partizan – Cibona (19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.