Sulejmanović odličan u prvoj pobjedi Breogana, Barca ponizila Zaragozu
Iako ima malih problema sa povredom Emir Sulejmanović je ponovo prikazao jako dobar meč. Momak iz Srebrenice pokazuje da u njemu itekako ima potencijala. Večeras je bio zaista odličan

ACB liga

Sulejmanović odličan u prvoj pobjedi Breogana, Barca ponizila Zaragozu

M. Šljivak

Ekipa Breogana došla je do prve pobjede u novoj sezoni ACB lige.

U 4. kolu je ovaj tim dočekao Estudiantes i slavio je pobjedu od 86:79 uz odličan učinak bh. košarkaša Emira Sulejmanovića.

Centar Breogana je na parketu u ovom meču proveo nešto više od 23 minute. Ubacio je 14 poena i uhvatio je osam skokova uz pet pogođenih šuteva iz osam pokušaja za ukupnu valorizaciju 19.

Efikasniji od njega bili su Jerome Jordan sa 17, Cvetković sa 16 i Redivo sa 15 koševa. Kod Estudiantesa Brizuela je ubacio 18, a Clavell je dodao 16.

Barcelona je u još jednom meču odigranom večeras pregazila Zaragozu sa 44 poena razlike, a slavili su rezultatoom 99:55.

Pau Ribac je sa 20 poena predvodio Barcu, a jedini koji se nije upisao u strijelce bio je Chris Singleton.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bo McCalebb je sa 16 predvodio goste i on je jedini bio raspoložen u timu Zaragoze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi