Sulejmanović: Radim žestoko, mogu biti još bolji

Bh. košarkaš zadovoljan u Barceloni

Sulejmanović: Radim žestoko, mogu biti još bolji

M. Šljivak

Emir Sulejmanović igra fantastično ove sezone za drugi tim Barcelone.

Bh. košarkaš je najbolji pojedinac katalonskog kluba, te je gotovo na double-double prosjecima ove sezone.

Prosječno ubacuje gotovo 15 poena uz blizu 10 skokova po meču. Emir je za SportSport.ba komentarisao svoje igre na početku sezone.

"Zadovoljan sam igrama na početku ove sezone. Ipak, vjerujem da mogu još mnogo bolje. Znam da trebam da nastavim s jakim radom, to će sigurno donijeti rezultat u nastavku sezone. Rad je jako bitan", rekao je Emir na početku razgovora.

Prošla sezona je za njega bila odlična. Međutim, želja za dodatnim napretkom ga je dodatno motivisala, te tijekom ljeta nije mirovao. Treninzi su bili žestoku.

"Radio sam žestoko. Konstantno sam u treningu, pokušavam poboljšati sve moguće detalje, koje mogu. Naravno, fizička spremnost je jako bitna i tijekom ljeta sam na tome mnogo radio sa Osmanom Handžićem. I sada radim njegove programe, koji su mi donijeli dosta dobrog", ističe Sulejmanović.

Emir je prošle sezone imao priliku da zaigra za prvi tim Barcelone. Krajem sezone otišao je posudbi u italijanski Orlandino, gdje je igrao dosta dobro. Nada se novoj šansi u Barci.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Ja bih volio da dobijem pravu šansu u prvom timu. Moje je da radim i budem spreman. Ipak,  spreman sam na svaku moguću opciju", dodao je Emir Sulejmanović za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti