Suptilno samoubistvo iz zasjede

Ko je kriv za gašenje KK Bosne?

Suptilno samoubistvo iz zasjede

E. Haračić

Istražni sudija Giovani Falcone proveo je većinu svog života istražujući sicilijansku Mafiju. Neposredno prije nego što će biti ubijen u eksploziji koju su zabilježile i italijanske seizmološke stanice opisao je princip rada Mafije:

“Oni ne žele nikoga ubiti. Njihov primarni zadatak nije da ostave hrpe leševa i rijeke krvi ili da troše milione na mito, to je samo posljednje sredstvo. Njihovo djelovanje je mnogo suptilnije: ako se bira osoba za odgovornu i značajnu funkciju oni će se potruditi da posao dobije najgori i najnesposobniji kandidat. Time je kompletan posao završen bez gubitaka.”

Sa krajem 2016. godine očekuje i kraj istorije najuspješnijeg bosanskohercegovačkog sportskog kolektiva. 

Za tužan kraj KK Bosna krivili smo mnoge, vraćajući se unazad kroz vrijeme tražeći goreopisanog kandidata u obimnoj plejadi istih, sa više ili manje uspjeha. Ipak, ako treba uprijeti prstom, onda je najbolje da to uradimo pred ogledalom. Jer krivi smo mi koji smo ovo dopustili.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi