Šutalo spasio Plemiće sa zvukom sirene

Zrinjski bolji od Studenta

Šutalo spasio Plemiće sa zvukom sirene

Neviđenu i neočekivanu dramu vidjeli smo večeras u polufinalnom susretu Kupa košarkaškog saveza Herceg Bosne. 

Košarkaši Zrinjskog i Studenta ponudili su malobrojnim gledateljima u dvorani na Bijelom Brijegu pravu NBA završnicu. Zrinjski je na kraju ove lude utakmice slavio 80:79. 

Student je od samog početka igrao bolje, te protiv bezvoljnih košarkaša Zrinjskog gradio i stvarao razliku. Valentin Jurković bio je nerješiva enigma za obranu Zrinjskog, a dobre partije pružili su Dubelj, Ross i Marković. Indisponirani košarkaši Zrinjskog 34.minute ovog susreta nisu bili ravnopravan takmac Studentu koji je, moramo spomenuti, bio lišen usluga najboljih košarkaša, kapetana Ivice Širića i Miloša Markovića. 

Početkom zadnje četvrtine, Vedran Princ je isključen zbog burne reakcije prema sudačkom trojcu nakon jednog nedosuđenog faula, poslije kojeg je na njegovoj ruci ostao vidljiv trag udarca. U tim trenutcima Student je imao i 14 koševa viška i bio na pragu prolaska u finale Kupa KSHZHB. 

No, kao da je baš to isključenje dalo pogonsko gorivo košarkašima Zrinjskog. Zaigrali su konačno pravu obranu i počeli topiti veliku prednost košarkaša Dženana Rahimića. Posljednjih osam sekundi susreta bilo je u najboljoj maniri najluđih NBA završnica. 

Nakon trojke Begića kojom je rezultat poravnat na 77:77, Studentu je ostalo spomenutih 8 sekundi za zadnji napad. Playmaker Marković ušao je u solo akciju i pogodio težak "floater", a Zrinjskom su ostale samo 2 sekunde za zadnji napad. No, košarkaši Studenta uspjeli su u tom zadnjem napadu ostaviti samog poput duha Marka Šutala koji je poznat kao sjajan šuter i kazna je bila neminovna. 

Sa zvukom sirene je Šutalo donio pobjedu svom timu, a klupu Studenta ostavio u šoku i nevjerici koji su na najteži mogući način shvatili kako sport zna biti katkada težak i nepravedan. Interesantno je da su to bili jedini poeni iskusnog Šutala na ovom susretu. Po svemu viđenom, zaslužili su pobjedu u ovom susretu, no, dvije sekunde dekoncentracije su im odnijele sve. 

Zrinjski će na megdan u finale Kupa Herceg Bosne boljem iz sutrašnje utakmice u kojoj se u drugom polufinalu sastaju HKK Široki i HKK Grude.

HKK Zrinjski : Šutalo 3, Sokolović 9, Ramljak 23, Brummit 12, Miličević 8, Petrić, Princ 7, Golemac, Demić, Barać, Begić 10, Ljujić 8.

SKK Student: Ross 13, Marković 10, Gudić 9, Dubelj 13, Jurković 18, Manjgo, Cvitanović, Mikulić 9, Prskalo, Kovač, Barbarić, Lelić 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi