Sutjeska nadigrala Slaviju u Foči

Liga 12, 4. kolo

Sutjeska nadigrala Slaviju u Foči

Košarkaši Sutjeske su pred oko 1500 gledalaca u SD ’’Foča’’ savladali su Slaviju rezultatom 86:73. Za razliku od brojnih košarkaških utakmica u ovoj je izostala rezultatska neizvjesnost.

Sutjeska je već na kraja prve četvrtine imala dvocifrenu prednost 24:12. Prednost domaćih je konstantno rasala, a u 36. minuti je iznosila 31 poen razlike (86:55). Trener Sutjeske, Ljubiša Kovačević,  je u finišu utakmice dao priliku igračima sa klupe. Slavija je iskoristila opuštenu igru svog domaćina i serijom 18:0 Ublažila poraz.

"Šta da kažem za utakmicu u kojoj smo gubili i preko 30 poena razlike. Odgovornost prvo snosim ja, a onda i moji košarkaši.", rekao je trener Slavije Velisav Vesković.

"Zasluženo smo pobijedili. Iskreno, pribojavali smo se ove utakmice, jer smo imali dosta problema sa povredama igrača. Iz prijateljskih utakmica znali smo da Slavija igra borbeno, ali mi smo pred svojim navijačima dali svoj maksimum i uspjeli smo da u svim segmentima igre nadigramo ekipu Slavije, a pogotovo našom kvalitetnom igrom pod košem.", izjavio je trener Sutjeske Ljubiša Kovačević.

SUTJESKA – SLAVIJA 86:73
(24:12, 25:14, 26:20, 11:27)
Dvorana: Gradska dvorana u Foči, gledalaca: 1.500, sudije: Ademir Zurapović (Tuzla), Saša Babić i Miljan Šobot (oba iz Banja Luke).

SUTJESKA: Bogoev, Radović 18, Bodiroga 5, Šolaja 3, Perović, Joknić 8, Sekicki 14, Prodanović, Damjanac 13, Paprica, Milanović 4, Mrković 21. Trener: Ljubiša Kovačević.
SLAVIJA: Vukelić 2, Čamdžić 5, Apić 6, Avdić 18, Erkić 8, Damjanović, Anđelić, Čubrilo 10, Tarić, Preković 12, Gavranović 12, Čutuna. Trener: Velisav Vesković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti