Svaka čast svima do sada, ali ovo što Warriorsi rade nije normalno!
Ne znamo čemu prije da se načudimo - Golden Stateu u prvom poluvremenu, ili Klayu Thompsonu?

Padali su rekordi u Chicagu

Svaka čast svima do sada, ali ovo što Warriorsi rade nije normalno!

Golden State Warriorsi su sinoć odigrali još jedan čudesan meč koji će se dugo pamtiti, zbog više razloga.

Prvi je taj što su aktuelni NBA prvaci za jedno poluvrijeme ubacili, koliko god to nerealno zvučalo, čak 92 poena. Warriorsi su protiv Chicago Bullsa na odmor otišli s rezultatom 92:50, dakle s 42 poena prednosti... Za jedno poluvrijeme! Meč je na kraju završen pobjedom Warriorsa rezultatom 149:124.

Međutim, Golden State sinoć ipak nije postavio rekord, iako su njihova 92 poena za poluvrijeme najbolji rezultat u protekle skoro tri decenije. Rekord i dalje drži Philadelphia, koja je 10. novembra 1990. godine zabila 107 poena u prvom poluvremenu.

Drugi razlog je Klay Thompson, koji je sinoć pogodio 14 trojki i tako nadmašio Stepha Curryja i ušao u historiju kao igrač s najviše pogođenih trica na jednoj utakmici. Thompson je na terenu proveo tri četvrtine jer nije bilo potrebe da igra u posljednjoj, a završio je sa 52 postignuta poena.

Osim toga, Thompson je postavio i rekord lige sa deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu, a Warriorsi rekord franšize sa 17.

Vjerovatno će i dalje biti polemike je li ova ekipa Golden Statea najbolja u historiji košarke, ali ako nije - sigurno nije ni daleko od toga. Stvari koje rade Curry, Thompson, Durant i kompanija su nadrealne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti