Sjajni Dončić nedovoljan Dallasu, Clippersi bolji od Rocketsa
(Foto: EPA) Houston Rocketsi su bili bez svog najboljeg igrača Jamesa Hardena koji se oporavlja od lakše povrede zadnje lože.

Zanimljiva noć u NBA ligi

Sjajni Dončić nedovoljan Dallasu, Clippersi bolji od Rocketsa

Houston Rocketsi nikako da "dođu sebi", a nakon sinoćnjeg duela u svom Toyota Centru su na omjeru od čak četiri poraza i samo jedne pobjede u prvih pet utakmica nove sezone.

Sinoć su u Houstonu gostovali neugodni Los Angeles Clippersi koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 133:113.

Nako neizvjesne prve četvrtine, Clippersi su u u drugoj stigli do osjetnije prednosti, da bi na poluvrijeme otišli sa +9, vodstvom 70:61.

Pokušali su se Rocketsi vratiti u trećoj dionici, ali su Clippersi odbili sve pokušaje domaćih da preokrenu rezultat, a ekipa iz Los Angelesa je potom u zadnjoj četvrtini lagano privela posao kraju i slavila ubjedljivu pobjedu.

Treba naravno istaći da su Rocketsi bili bez najboljeg igrača Jamesa Hardena zbog problema sa zadnjom ložom.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Montrezl Harrell sa 30 poena, dok je Lou Williams dodao 23. Kod Houstona se istakao Carmelo sa 24 poena.

Toronto Raptorsi su u svojoj dvorani ugostili Dallas Maverickse i slavili pobjedu rezultatom 116:107 u utakmici u kojoj su, izuzme li se finiš treće dionice, od početka do kraja imali ugodnu prednost.

U Raptorsima su se istakli Kawhi Leonard (21 poena, devet skokova) i Kyle Lowry (20 poena, 12 asistencija), dok je u Dallasu još jednu odličnu partiju pružio rookie Luka Dončić koji je sa 22 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi. DeAndre Jordan je upisao double-double sa 18 poena i 15 skokova.

Iako konačni rezultat govori drugačije, Golden State Warriorsi su uz dosta poteškoća uspjeli slomiti otpor New York Knicksa, te su tek u zadnjoj dionici osigurali pobjedu i "nabili" razliku. Na kraju je meč u MSG-u okončan pobjedom Warriorsa od 128:100.

Sjajnu partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio Kevin Durant koji je upisao 41 poen, devet skokova i pet asistencija, dok je Steph Curry ubacio 29 poena. Kod Knicska je najefikasniji bio Tim Hardaway Jr. sa 24 poena.

New Orleans Pelicansi su na svom parketu u dramatičnoj završnici savladali tamošnje Netse sa 117:115. Naš Džanan Musa nije ulazio u igru u ekipi Brooklyn Netsa.

Rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 135:106
New York Knicks - Golden State Warriors - 100:128
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 116:107
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 113:133
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 95:125
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 117:115
Sacramento Kings - Washington Wizards 116:112.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi