Sve ekipe nose zastave svoje zemlje, osim Igokee
Foto: ABA

Prvak BiH sa zastavom RS-a

Sve ekipe nose zastave svoje zemlje, osim Igokee

M. Šljivak

Ekipa Igokee već godinama unazad dominira u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Loša konkurencija im omogućava da iz sezone u sezonu lagano stižu do titula u prvenstvu i plasmana u ABA ligu, gdje se vode kao predstavnici Bosne i Hercegovine.

Međutim, tim iz Laktaša se očigledno ne želi voditi kao predstavnik BiH, već kao tim iz manjeg bh. entiteta Republike Srpske.

Dok sve ostale ekipe na leđima imaju zastavu države iz koje dolaze, Igokea ne nosi zastavu Bosne i Hercegovine već RS-a, što realno nije nikakvo čudo.

Odavno šampion ove zemlje ne radi mnogo na promociji bh. košarke. Godinama unazad igrači s bh. pasošem su bili prava rijetkost, a i ako ih je bilo, imali su epizodne uloge na parketu, dok omladinske selekcije ovog kluba sve kvalitetnije igrače šalju pod zastavu Srbije.

Naravno, teško da će se i u budućnosti išta promijeniti u odnosu Igokee prema državi Bosni i Hercegovini. Ljudi koji sjede u Košarkaškom savezu BiH jaki su samo na riječima, pa bilo kakve sankcije u ovom slučaju možemo samo zaboraviti.

Možda će nekad u Igokei shvatiti da su šampioni Bosne i Hercegovine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi