Sve spremno za memorijal Sabit Hadžić: Samim održavanjem turnira napravili smo mnogo

Održana press konferencija u prostorijama OKK Spars Realway

Sve spremno za memorijal Sabit Hadžić: Samim održavanjem turnira napravili smo mnogo

Samir Mlaćo

U prostorijama OKK Spars Realway danas je održana press konferencija povodom 3. Međunarodnog memorijalnog turnira Sabit Hadžić.

U spomen na legendu bh. košarke na turniru u dvorani Novo Sarajevo će nastupiti OKK Spars Realway, OKK Sloboda, KK Sutjeska i OKK Čelik.

Turnir se igra u petak i subotu, a zbog cjelokupne situacije na tribinama neće biti publike.

Medijima su se danas obratili direktor OKK Spars Realway Nermin Selimović.

"Imali smo u planu dovesti na turnir dvije ekipe iz ABA 1 lige, no zbog cijele situacije sa koronavirusom nismo uspjeli. Ipak, samim održavanjem turnira napravili smo mnogo, a i ekipe koje će nastupiti su kvalitetne. Hvala Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i zaista im hvala što su u ovim teškim vremenima nam pomogli", kazao je Selimović.

Medijima se obratio i trener Nedim Džemić.

"Lijepo je ponovo vidjeti sve nas, prvi put nakon skoro šest mjeseci. Svjesni smo cijele situacije sa pandemijom, ali svi igrači su zdravi i svi su u trenažnom procesu. Imam razlog da budem optimista da će tako biti i u narednom periodu. Velika je čast biti učesnik turnira koji se igra u spomen na Sabita Hadžića. To moramo prenositi na mlađe naraštaje, te mi činimo sve da svi znaju čije ime nosi ovaj turnir i koju obavezu imamo prema turniru. Jako je važno da je klub okupio respektabilna imena za ovogodišnji turnir. Nadamo se da utakmicama koje će pomoći da ekipa što spremnije dočekaju početak prvenstva BiH", dodao je Džemić.

Riječ je dobio i kapiten Adi Zahiragić.

"Hvala vam na dolasku. Sve utakmice će nam mnogo značiti da se što prije vratimo u takmičarsku formu. Nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti, no jasno je da će pauza ostaviti posljedice na sve nas. Želimo se spremiti prije svega za početak bh. prvenstva, a zatim i ABA 2 lige".

Da li ljudi iz vlasti znaju koliko znači ovaj turnir, da li država pomaže održavanje turnira.?

"Generalno, jedina institucija koja pomaže sport u kantonu je Kantonalno ministarstvo kulture i sporta. Oni su pokrovitelji turnira. Što se tiče općinskog nivoa, to su jednokratna sredstva, a neko kontinuirano praćenje zaista nemamo", odgovorio je Selimović na pitanje novinara.

Raspored utakmica je sljedeći:

Petak, 18.09.

17:00 sati OKK Sloboda – KK Podgorica

19:30 sati OKK Spars Realway – OKK Čelik

Subota, 19.09.

14:30 sati Utakmica za 3. mjesto

17:00 sati Utakmica za 1. mjesto

Top Komentari

Farre10
Svaka cast!! Rip Sabit Hadzic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi