Sve zbog Đedovića i društva: Proširuje se Euroliga?
Foto: EPA

Od naredne sezone 18 klubova?

Sve zbog Đedovića i društva: Proširuje se Euroliga?

A. Beganović

Košarkaška Euroliga od naredne sezone mogla bi brojati 18 klubova.

Elitno takmičenje evropske klupske košarke će prema pisanju italijanskih medija od naredne sezone biti brojnije za dva kluba.

Kako piše Tuttosport, u sjedištu Eurolige sutra će biti održan sastanak na kojem će se razgovrati o proširenju Eurolige sa 16 na 18 klubova, a sve kako bi se u elitnom takmičenju našlo mjesta za Bayern ukoliko ne bude prvak Njemačke, te za prvaka Francuske.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tuttosport navodi i da će to biti zapravo prvi korak u pravcu daljeg širenja Eurolige na 24 kluba koji bi igrali podijeljeni u dvije konferencije sa po 12 ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi