Svetislav Pešić: Očekujem najjače SP do sada a Srbija može do zlata
Svetislav Pešić mišljenja je da se najbolja košarka igra u Euroligi

Proslavljeni trener misli da Đorđevićev tim može do prvog mjesta

Svetislav Pešić: Očekujem najjače SP do sada a Srbija može do zlata

Svetislav Pešić zasigurno je jedan od najcjenjenijih pa i najboljih europskih košarkaških trenera svih vremena.

Pešić, koji je kao izbornik Njemačke i Jugoslavije osvajao zlatne medalje na evropskim i svjetskim smotrama mišljenja je da će predstojeće SP u Kini biti možda i najjače ikada u smislu izjednačenosti reprezentacija.

"Očekujem najjače prvenstvo do sada" - rekao je Pešić i dodao: -"košarka izvan NBA lige strašno je napredovala, ne samo u Evropi ali tamo je napravljen posebno velik iskorak. Mislim da se najbolja košarka trenutno igra u Euroligi. Imam potpuno pravo na to mišljenje a to mogu argumentirano i objasniti" - kazao je popularni Kari.

"Što se tiče srbijanskog tima moram reći da imamo sjajnu reprezentaciju. Što je najbitnije imamo veliki kontinuitet i ogromno iskustvo i igrali smo nekoliko finala u prethodnim godinama. Naši igrači pokazali su da mogu igrati sa svima pa i najjačim američkim timom. Uvjeren sam da ćemo imati šansu da postanemo svjetski prvaci" - jasan je bio trener Barcelone.  

Top Komentari

fmi89151
Ovo je trenutno najbolji posao koji Google plaća. Prvi mjesec primio sam 27936 eura za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah mi je kući ponuđeno najmanje 7645 do 9264 eura sedmično. Ne mogu vjerovati koliko je lako jednom probati. ------->>>> WebJob33.Com
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi