T-Mac: Bullsi su htjeli mijenjati Pippena za mene na draft večeri

Jordan stopirao trade

T-Mac: Bullsi su htjeli mijenjati Pippena za mene na draft večeri

Proteklog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama premijerno se počeo prikazivati dokumentarac o Jordanovoj posljednjoj sezoni u Bullsima. 

"The Last Dance" prikazuje ESPN a prve epizode imale su sjajnu gledanost, posebno u ovo vrijeme kada Amerikanci kao i velika većina svijeta sa sportom pauziraju više od mjesec dana.

Nekoć sjajni košarkaš Houston Rocketsa Tracy McGrady je za ovu televiziju pričao o ovom dokumentarcu a dotakao se i jednog jako zanimljivog detalja koji široj javnosti nije bio poznat:

"Na večer kada se održavao draft klase 1997 Chicago Bullsi su gotovo dogovorili sve detalje s Raptorsima kojima su ponudili Scottie Pippena za mene. Obje strane su pristale na dogovor no na kraju je Michael Jordan bio taj koji je stavio veto na taj trade" - kazao je T-Mac.

To je još jedan pokazatelj kakav utjecaj je imao Jordan na klupsku politiku Bullsa a fanovi jedne od najvećih NBA franšiza mogu zamišljati kakav bi kraj imala ta sezona da je taj trade ostvaren. 

Top Komentari

dinass
Bez Pipena MJ nebi osvojio nista,Bulsi su bili skrojeni kao Svajcarski sat i svaki djelic je bio bitan.Tacno se znalo ko sta i kako radi,nisu se voljeli medjusobno al su se duboko postovali pa cak i Rodmana jer je davao svoj doprinos.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi