Taj Gibson: New York će oduvijek biti grad Knicksa

Govorio o rivalitetu s Brooklyn Netsima

Taj Gibson: New York će oduvijek biti grad Knicksa

Pouzdani i čvrsti krilni centar Taj Gibson u ovom prelaznom roku u NBA ligi potpisao je ugovor s New York Knicksima vrijedan 20 miliona dolara za dvije sezone. 

U intervjuu za Daily News Gibson je pričao o svemu a dotakao se i rivaliteta Knicksa i Brooklyn Netsa koji su u posljednjih nekoliko sezona u velikoj ekspanziji a od iduće sezone bit će jedna od jačih momčadi budući da su u svoje redove doveli Kevina Duranta i Kyrie Irvinga.

"New York će uvijek biti grad Knicksa" - rekao je Gibson i dodao: -"nemojte me pogrešno shvatiti, ovo što rade Netsi je odlično i izaziva respekt. Ali ja sam odrastao kao fan Knicksa, odrastao sam gledajući Johna Starksa u Madisonu. Vremena se jesu promijenila ali kad hodate New Yorkom ispred ili iza vas uvijek je netko s kapom Knicksa" - rekao je Taj Gibson. 

Najveći dio karijere od 2009 do 2017 godine Gibson je proveo igrajući za Chicago Bullse. Prije potpisa za Knickse igrao je dvije godine za Minnesottu a inače je rođeni Njujorčanin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi