Talijanski timovi Brescia i Trento osigurali Top 16 Eurocupa

Pobjeda Brescie nad Nanterreom udaljila Cedevita - Olimpiju od prolaska dalje

Talijanski timovi Brescia i Trento osigurali Top 16 Eurocupa

Sinoćnjim pobjedama nad francuskim Naterreom, te španjolskom Unicajom talijanske momčadi Germani Brescia i Dolomiti Energia Trento osigurale su nastup u Top 16 fazi Eurocupa.

Brescia je do pobjede nad Nanterreom od 85:78 stigla teško ali zasluženo odigravši sjajnu obranu onda kada je to najviše trebalo. Ujednačen napad talijanske momčadi koji su predvodili bivši košarkaš Milana Abass (18) i Deandre Lansdowne vukao je svoj tim do pobjede i povijesnog plasmana u Top 16 drugog po jačini europskog klupskog natjecanja. 

Cordinier s 19 i Chery s 18 bili su najbolji kod francuske momčadi.

Trento je pred sobom imao još jačeg protivnika, španjolsku Unicaju koja je prije par večeri u sklopu Endesa Lige šokirala Barcelonu u Blaugrani. Ipak, činjeninca da su prvi u skupini B nije iz gostujućeg tima izvlačila najbolju košarku te su Alessandro Gentile (17) i James Blackmon (19) povukli domaće do pobjede i do plasmana u daljnju fazu natjecanja. Brizuela s 14 i Adams s 13 koševa bili su najbolji kod Unicaje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi