Prvi trijumf Budućnosti u Eurocupu

Podgoričani otpuhali Trento u trećoj četvrtini

Prvi trijumf Budućnosti u Eurocupu

Košarkaši Budućnosti večeras su u sklopu 7.kola grupe D Eurocupa došli do prve pobjede savladavši kao gosti talijanski Trento 76:69. 

Sedam utakmica trebalo je Budućnosti da zabilježi prvi trijumf u ovom natjecanju u ovoj sezoni. Iako ni u ovom susretu nije počelo najbolje za gost na kraju su crnogorski prvaci burno proslavili prvi trijumf.

Trento je već u prvom periodu napravio prednost od 9 razlike i činilo se da će Dolomiti Energia slaviti očekivanu pobjedu. Na poluvrijeme se otišlo s osam koševa viška za talijane a nastavak je potom donio veliki preokret. U trećoj četvrtini igrala je samo Budućnost koja je za tih 10 minuta počistila Trento s parketa dobivši tu dionicu igre rezultatom 31:8 poslije koje su u završnu četvrtinu ušli s 15 koševa viška.

Komotno vodstvo gostiju Trento ipak nije dostigao mada su opasno zaprijetili i Budućnost se kući vraća s prvim Eurocup bodovima. Martin s 18 poena najefikasniji u pobjedničkim redovima, Nikolić je dodao 13 a Meiers 11 koševa. Blackmon sa 16 i Kelly s 12 poena najbolji kod Trenta u čijim je redovima potpuno podbacio Alessandro Gentile koji je postigao samo 4 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti