Tanjević i Mršić trokorakom do finala

Tanjević i Mršić trokorakom do finala

A. Beganović

Bogdan Tanjević i njegov Fenerbahce i u trećem susretu bili su bolji od Turk Telekoma (70:57) i tako se neokrznuti domogli velikog finala u kojem ih već od ranije čeka Efes Pilsen. 

Nakon što su u prva dva susreta bili bolji od Turk Telekoma u Ankari, košarkaši Fenerbahcea pred svojim navijačima iskoristili su prvu meč loptu i sasvim zasluženo se plasirali u finale košarkaškog prvenstva Turske.

Od samog početka utakmice momčad Bogdana Tanjevića imala je vodstvo koje do kraja nije ispuštala iz svojih ruku.

U redovima Fenerbahcea najefikasniji je bio Devin Smith sa 21 poenom, dok su Damir Mršić i Emir Preldžić postigli po 8 poena.

Kenan Bajramović za poraženu momčad također je postigao 8 koševa, a najefikasniji u redovima Turk Telekoma bio je Oscar Torres sa 16 poena.

Košarkaško prvenstvo Turske, polufinale:
Fenerbahce – Turk Telekom 70:57 (3:0)

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.