Tanjevićevi puleni prejaki za Studente

Memorijalni turnir "Miza Delibašić"

Tanjevićevi puleni prejaki za Studente

Fenerbahce je sa 67:64 savladao Bosna ASA BH Telecom u drugom susretu memorijalnog turnira "Mirza Delibašić".

Bosna je prikazala solidnu igru, ali otkrila i niz slabosti koje će stručni štab imati vremena otkloniti do početka sezone u NLB ligi. Sarajevskoj publici predstavljena su nova pojačanja, a novi kapine, Šehović, pokazao se kao istinski vođa na terenu i onaj od koga će se u predstojećim utakmicama najviše očekivati.

Početak susreta dao je nagovijestiti da će ova utakmica biti obilježena jakim odbrana i malim brojem poena. Prvi koš na susretu postignut je tek u drugoj minuti, a košarkaši Bosna ASA BH Telecom mnogo su bolje odigrali uvodnih deset minuta meča, pa se na odmor na isteku prve četvrtine otišlo sa prednošću domaćih od 16:14.

Međutim, Fenerbahce je u drugoj dionici pokazao zašto je jedna od najboljih evropskih ekipa, redovnih učesnika Eurolige. Predvođeni sjajnim centrom turske reprezentacije Omerom Asikom, te reprezentativcima te zemlje Oguzom Savasom, Semihom Erdenom, te našim Emirom Preldžićem, gosti su uspjeli preokrenuti rezultat i održavati prednost na svojoj strani.

Ipak, Bosnini košarkaši, baš kao što je to i najavio trener sarajevskih Studenata Vlada Vukoičić, nisu se predavali, te su držali susret u neizvjesnosti sve do samog kraja. Sarajevskoj su se publici večeras po prvi put u dresu Bosne predstavili Zlatko Jovanović, koji je sa nekoliko dobrih asistencija digao dvoranu na noge, te Matija Češković i Goran Bajić. Upravo takva igra donijela je Studentima u trećoj dionici izjednačenje rezultata, a Bosna je ovu četvrtinu riješila u svoju korsit sa 24:15.

U posljednju se četvrtinu ušlo pri rezultatu 53:52  u korist domaćih. Izabranici trenera Bogdana Tanjevića uspjeli su međutim sustići prednost, koja je u posljednjoj minuti iznosila plus tri za istanbulske kanarince. Pri rezultatu 64:67 za Fenerbahce Bosna je imala napad i priliku za produžetak, ali Ivan Ivanović nije uspio pogoditi trojku.

Bosna ASA BHT - Fenerbahce 64:67
(16:14, 12:25, 24:15, 12:13)

Sarajevo - Olimpijska dvorana Zetra. Gledalaca: 2000.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 18, Šehović 22, Jovanović 4, Češković 5, Vučurović 2, Zimić, Čamdžić, Buza, Bajić 11, Hajrić 2, Pašalić, Đurasović. Trener: Vlada Vukoičić.
FENERBAHCE: Solomon 4, Onan, Basak, Erden 6, Giriček 9, Greer 16, Mutaf, Savas 8, Asik 4, Cetin 2, Preldžić 18. Trener: Bogdan Tanjević.
Od ove sezone kapitensku traku u Bosni nosi Suad Šehović, koji je večeras pokazao zašto mu je ukazana ta čast. Sa 22 poena i čak 11 skokova, bio je prvo ime u sarajevskoj ekipi, a dobar učinak imao je i Ivan Ivanović sa 18 poena, te Goran Bajić sa 11 poena i pet skokova. Kod pobjednika, potencijalni bh. reprezentativac Emir Preldžić bio je najefikasniji sa 18 poena, dok je Lynn Greer ubacio 16. Svakako vrijedi spomenuti učinak Semiha Erdema od 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti