TAU Ceramica izjednačila protiv Barce
Teletović je postigao tri poena

ACB liga, finale playoffa

TAU Ceramica izjednačila protiv Barce

U drugoj utakmici finala playoffa za prvaka Španije, igranoj večeras u Vitoriji, p'red oko 9.000 navijača košarkaši TAU Ceramice savladali su Regal Barcelonu rezultatom 75:67 i tako u finalnoj seriji izjednačili rezultat na 1:1. Podsjetimo, u četvrtak su Katalonci napravili mini break i poenima u zadnjim sekundama došli do prve pobjede.

I večerašnja utakmica ličila je na onu opd prije dva dana. Popularni keramičari opet su bolje otvorili meč i prvi period igre riješili u svoju korist rezultatom 20:12. Zatim je uslijedilo opuštanje u drugoj četvrtini što su gosti iskoristili i do odmora sustigli rezultatski zaostatak. U finišu druge četvrtine, igru je morao napustiti naš Mirza Teletović, zbog lakše povrede.

Na sreću povreda nije bila teže prirode, a možda i ključni trenutak utakmice dogodio se sredinom treće četvrtine. Kada se „lomio“ rezultat, u igru je ušao Teletović i trojkom odveo TAU na pet poena prednosti. Ujedno, to su bili jedini Mirzini poeni na utakmici.

Domaći su do kraja susreta uspjeli sačuvati rezultatsku prednost i na kraju slaviti sa osam poena razlike. Najefikasniji igrač utakmice bio je Igor Rakočević sa 22 poena, a u pobjedničkom timu solidni su bili i Mickael (19) i Prigioni (16). Sa druge strane, uz raspoloženog Navarra (21), niko od gostujućih košarkaša nije upisao dvocifren učinak.

Naredni susret igra se 16. juna u Barceloni, a prvak Španije postaće ekipa koja prva dođe do tri pobjede.  

TAU Ceramica – Regal Barcelona 75:67 (1:1)
(20:12, 13:21, 21:16, 21:18)
TAU Ceramica: Prigioni 16, Rakočević 22, Teletović 3, Mickeal 19, McDonald 5, Vidal 2, Lucas, San Emeterio 2, Splitter 6, Baldo.
Regal FC Barcelona: Lakovič 8, Navarro 21, Ilyasova 5, Andersen 9, Santiago 2, Basile 9, Trias, Vázquez 6, Sada 7, Grimau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.