TAU propustila veliku priliku
Teletovića stao šut u drugom dijelu

„Top-16“ Eurolige, 2. kolo

TAU propustila veliku priliku

Košarkaši TAU Ceramice propustili su veliku priliku da se iz Atine, Grupa E Eurolige, vrate sa dva boda koja bi im garantovala nastup u četvrtfinalu. Prvaci Španije imali su i deset poena prednosti, ali su u finišu dopustili Olympiacosu da uhvati priljučak i preokrene rezultat u svoju korist (73:70).

TAU je mala prednost zahvaljujući odličnom vanjskom šutu našeg Mirze Teletovića koji je samo u prvom periodu trojke gađao 4-5.

U nastavku ga je stao šut, zatajili su i ostali i spasa nije bilo.
Najefikasniji pojedinac u domaćem timu bio je Greer sa 21 poenom, dok je Bourousis dodao 15 uz 10 skokova. U redovima „keramičara“ Rakočević je došao do 23 ubačaja, a Teletović je dodao 14 koševa i 4 skoka. Mirza je trojke u nastavku gađao 0-7.
U istoj grupi malo iznenađenje predstavlja poraz Prokoma na svom parketu od Armani Jeansa (60:62). „Šminkere“ je u Poljskoj do pobjede vodio Price (19), a u domaćem sastavu bolji od ostalih bio je Logan (16).
U Grupi F Barcelona je samo u prvom dijelu naišla na otpor Maccabija (Grupa F). Kasnije su stvari došle na svoje mjesto (85:65), a prvo ime bio je David Andersen sa 17 poena. Za goste je isti broj koševa dodao Fisher.
Real se izvukao u Berlinu. „Kraljevi“ su gubili i sa 16 poena razlike, 81:71 bilo je za Albu u 36. minutu, ali su na kraju bodovi otputovali u Madrid (87:84).

Rezultati
Olympiacos - Tau Ceramica 73:70, Asseco Prokom - AJ Milano 60:62, Alba Berlin - Real Madrid 84:87, Regal FC Barcelona - Maccabi Electra 85:65.

POREDAK
Grupa E

AJ Milano 2-0, Tau Ceramica 1-1, Olympiacos 1-1, Asseco Prokom 0-2

Grupa F
Real Madrid 2-0, Regal FC Barcelona 1-1, Maccabi Electra 1-1, Alba Berlin 0-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.