Tau slavila uz 13 poena Teletovića
Teletović je za 15 minuta pogodio tri "trojke"

Španska ACB liga, 15. kolo

Tau slavila uz 13 poena Teletovića

Košarkaši Tau Ceramice u 15. kolu španske ACB lige večeras su pred 9.700 navijača u domaćoj dvorani savladali Estudiantes rezultatom 100:81 i tako zadržali prvu poziciju sa omjerom 14 pobjeda i samo jednim porazom.

Zapaženu rolu u pobjedničkom timu popularnih „keramičara“ odigrao je i naš reprezentativac Mirza Teletović. Za 15 minuta provedenih na parketu Teletović je ubacio 13 poena, pogodivši tri „trojke“ iz šest pokušaja. Naš reprezentativac bio je nepogriješiv sa linije slobodnih bacanja (2:2), dok je za dva poena pogodio jednom iz dva pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Will McDonald koji je ubacio 25 poena, a dvocifren broj poena upisali su i Pablo Prigioni (18), Tiago Splitter (16) i Igor Rakočević (15). Kod gostiju bolji od ostalih bio je Tom Wideman sa 18 pena i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.