Taylor Rochestie nastavio tamo gdje je stao

Odlična partija košarkaša Nizhny Novogoroda

Taylor Rochestie nastavio tamo gdje je stao

Taylor Rochestie, najbolji strijelac regularnog dijela Eurolige povrijedio se u osmom kolu protiv Real Madrida i propustio je posljednje dvije utakmice Nizhnyja u prvom dijelu Eurolige. 

Međutim ta povreda nije ostavila mnogo traga na Rochestieju koji je u prvom kolu TOP 16 faze Eurolige došao do MVP nagrade. U igru je ušao u finišu prve četvrtine i pokazao se kao pravi lider svoje ekipe u drugom poluvremenu. 

Rochestie je postigao 17 od 19 poena u drugom poluvremenu, podijelio je osam asistencija, skupio četiri skoka, a sve to donijelo mu je index korisnosti od 32, čime je izjednačio sopstveni rekord i bio bolji od svih drugih košarkaša u TOP 16 fazi. 

Najefikasniji košarkaš u prvom kolu TOP 16 faze bio je Marcelinho Huertas sa 23 poena, dok je MVP prvog kola, Taylor Rochestie i dalje ukupni lider sa 19.9 poena po utakmici. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najviše skokova u prvom kolu TOP 16 faze skupio je Trey Thompkins, njih 16, a lider Eurolige je Boban Marjanović iz Crvene zvezde sa 10.4 skokova po utakmici. 

Vassilis Spanoulis skupio je najviše asistencija u prvom kolu TOP 16 faze Eurolige, njih deset. Lider Eurolige po broju asistencija je Miloš Teodosić sa osam u prosjeku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.