Tea Perić potpisala za njemački Hannover

Potencijalna reprezentativka BiH

Tea Perić potpisala za njemački Hannover

Mlada Mostarka i potencijalna reprezentativka naše zemlje Tea Perić ima novi klub. 

Nakon što je proteklu sezonu provela u redovima talijanskog drugoligaša Velcofin InterLocks Vicenza, bh košarkašica i nekadašnja juniorska reprezentativka Tea Perić (187-C-99) karijeru će nastaviti u Njemačkoj gdje će sljedeće sezone igrati za tamošnjeg prvoligaša TK Hannover.

U protekloj sezoni odigrala je ukupno 20 ligaških utakmica za Vicenzu u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 9.2 poena, 7.9 skokova, 0.8 asistencija, 1.4 oduzetih lopti i 0.4 blokada po susretu, te je bila ponajbolja igračica svoga tima.

Karijeru je započela u Zrinjskom iz Mosatara, a igrala je još i za Livno s kojim je sudjelovala na završnom turniru U-17 WABA lige, sarajevski Play-Off s kojim je osvojila Kup i naslov prvaka BiH u sezoni 16/17, te hrvatskog prvoligaša i trostrukog prvaka Hrvatske ŽKK Split.

Tea Perić bila je članica juniorske reprezentacije BiH s kojom je nastupila na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2017. godine. BiH je natjecanje okončala zauzevši 12 mjesto, a Tea je na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 3.0 poena, 3.2 skokova i 0.3 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi