Tek oporavljeni Curry postavio novi rekord u NBA

Čovjek koji pomjera granice

Tek oporavljeni Curry postavio novi rekord u NBA

Nevjerovatni Stephen Curry vodio je svoj Golden State do nove pobjede nad Portlandom i vodstva od 3:1 u seriji.

Warriorsi su nakon produžetka slavili sa 132:125, a tek oporavljeni Curry je bio najefikasniji igrač utakmice sa 40 ubačenih poena.

Od toga, Curry je u prvom poluvremenu postigao samo 13 poena, da bi u produžetku ubacio čak 17, čime je postavio novi rekord u NBA ligi pošto niko prije njega nije uspio ubaciti toliko poena u produžetku.

Golden State je za pet dodatnih minuta produžetka postigao 21 poen, a Curry je sa svojih 17 gotovo uradio sve sam.

Da bude još zanimljivije, najbolji košarkaš današnjice je nedavno izjavio da će se na parket vratiti i prije nego što bude 100% spreman. Ako je zaista to uradio i ako ovo nije 100%, onda zamislite šta je sve u stanju uraditi kada bude na svom maksimumu...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi