Teletović 16 poena protiv Reala

ACB liga

Teletović 16 poena protiv Reala

U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja ACB lige Caja Laboral je pred svojim navijačima bila bolja od Real Madrida sa 85:80 i sada vodi sa 2-0 u seriji, te joj za prolazak u finale treba jedna pobjeda.

Današnja utakmica između Caje Laboral i Real Madrida bila je najbolja i najuzbudljivija utakmica u ovogodišnjem doigravanju ACB lige. Caja je na poluvremenu imala prednost 36:31, Real je u posljednjih deset minuta ušao sa prednošću 55:51, a regularni dio utakmice je završio rezultatom 73:73. U dodatnih pet minuta više koncentracije su imali igrači Duška Ivanovića i upisali pobjedu rezultatom 85:80.

Mirza Teletović je upisao 16 poena i 4 skoka, ali nije šuterski blistao. Za tri poena naš je reprezentativac imao vrlo slabih 3/10, za dva je bio bolji 2/4, a s linije slobodnih bacanja vrlo dobrih 3/4. Tiago Splitter je sa 23 poena i 10 skokova bio prvo ime Caje, a Brad Oleson je dodao 17 poena.

U redovima madridskog kluba sjajnu utakmicu je odigrao Felipe Reyes, koji je upisao 16 poena i 13 skokova, Darjus Lavrinovič je upisao 13 poena i 6 skokova, Novica Veličković 13 poena i 5 skokova, a Sergio Llull 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.