Teletović 17 poena, Caja poražena

Euroliga

Teletović 17 poena, Caja poražena

Ekipa Caje Laboral, bh. reprezentativca Mirze Teletovića, neočekivano je poražena na svom parketu u Vitoriji od litvanskog Žalgirisa rezultatom 88:92.

Teletović je ponovo bio sjajan, iako je njegova ekipe poražena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine na parketu je proveo 37 minuta, a za to je vrijeme ubacio 17 poena i imao četiri skoka. Martin Ranick je sa 24 poena bio najefikasniji u baskijskoj ekipi, a pobjednike je predvodio još jedan Bosanac: Mirza Begić sa 18 poena.

Olympiacos u dvorani Mira i prijateljstva nije imao previše problema sa Charleoiom (pobjeda ekipe iz Pireja 86:78). Domaći su serijom od 17:2 na samom početku susreta slomili otpor gostiju, a stečenu prednost do kraja su susreta samo znalački uspjeli sačuvati.

Radoslav Nesterovič je sa 18 poena bio prvo ime u pobjedničkoj ekipi, dok je Chris Hill sa 14 ubačaja bio najefikasniji kod gostiju.

Nihad Đedović ubacio je deset poena u visokom porazu svoje Rome na gostovanju kod Unicaje u Malagi. Španska ekipa zabilježila je pobjedu rezultatom 104:83.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.