Teletović bolji od Mršića
Teletović je sa 19 poena bio najbolji igrač utakmice

Košarkaška Euroliga, 6. kolo

Teletović bolji od Mršića

U veoma neizvjesnom duelu Grupe C košarkaške Eurolige koji su u Istanbulu odigrali Fenerbahče Ulker i TAU Ceramica slavili su gosti sa 81:69.

 Meč je riješen u zadnjem periodu u kojem je španski sastav predvođen Mirzom Teletovićem (19), Igorom Rakočevićem (16) i Pablom Prigioniem (12) došao do izuzetno važne pobjede, a konačna razlika je ujedno i najveća koju je jedna ekipa imala u utakmici.

Prvi dio pripao je Feneru, pa su na odmor izabranici trenera Bogdana Tanjevića otišli sa vodstvom od 37:28. No, u nastavku su gosti pronašli način da naprave preokret, a odlučile su tri Teletovićeve trojke koje su „utišale“ navijače u „Abdi Ipekči“ dvorani.
U timu Fenera bolji od ostalih bio je Damir Mršić Kaan koji je ubacio 16 poena.
Nakon šest susreta Fenerbahče ima omjer od 3-3, a TAU 4-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti