Teletović će biti jedan od ključnih segmenata igre Netsa

Avery Johnson ga želi koristiti i u reketu, ali i van njega

Teletović će biti jedan od ključnih segmenata igre Netsa

A. Haznadarević

Bosanskohercegovački reprezentativac i jedini predstavnik naše države u NBA ligi Mirza Teletović, po svemu sudeći, dobit će dvojaku ulogu u svojoj novoj ekipi.

Igra Brookly Netsa bi mogla izgledati dosta drugačije u odnosu na prethodnu sezonu.

Prema pisanju američkih sportskih magazina, zamisao trenera Averyja Johnsona je da Mirza Teletović i njegov kolega Kris Humphries predstavljaju sami centar rotacije njegove ekipe, što za posljedicu ima veći broj zadataka za našeg reprezentativnog kapitena.

Naime, prema Johnsonovim riječima, Teletović će igrati na svojoj poziciji - krilnog centra, sa čestim prebacivanjem na poziciju centra.

Od našeg košarkaša će se očekivati još bolja skok igra, te dobar učinak kako u reketu, tako i van njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.