Teletović donio pobjedu Caji

Teletović donio pobjedu Caji

U prvoj utakmici trećeg kola španske ACB lige Caja Laboral je na krilima sjajnog Mirze Teletovića upisala sigurnu pobjedu protiv momčadi Gran Canarije rezultatom 82:61.

Gosti su u Fernando Buesa Areni pred 8.800 ljudi stajali odlično u prvom poluvremenu zahvaljujući i danas šuterski raspoloženom Jayceeju Carrollu. Canaria je nakon prvog dijela meča imala prednost od jednog poena (36:35), ali je u nastavku meča šira klupa Caje Laboral presudila.

U trećem periodu utakmice aktuelni prvaci Španije odlaze na plus 7 (56:49), da bi u posljednjih deset minuta definitivno bio slomljen otpor Gran Canarije. Duško Ivanović je večeras priliku za igru dao svim igračima što su mu oni zahvalili na najbolji način.

Mirza Teletović je sa 25 poena i 7 skokova bio prvo ime utakmice. Naš igrač je tricu šutirao vrlo dobrih 5/9, dok je za dva poena imao šut 5/11. Pored Mirze dvocifreni u redovima Caje bili su još Stanko Barać sa 14 i Brad Oleson sa 11 poena. Kod Canarije je prvo ime bio Jaycee Carroll sa 23 poena, dok su ostali igrači bili daleko ispod njegovog nivoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.