Teletović fenomenalan u pobjedi Laborala

ACB liga, 2. kolo

Teletović fenomenalan u pobjedi Laborala

Adnan Beganović

U okviru drugog kola španjoslke košarkaške lige večeras je igran derbi susret između Caja Laborala (nekadašnja Tau Ceramica) i Bilbao Basketa, a do pobjede je došla momčad našeg Mirze Teletovića (85:76).

Derbi španjolskog košarkaškog prvenstva opravdao je očekivanja. Caja Laboral je sjajno ušla u utakmicu i prvu četvrtinu riješila je u svoju korist rezultatom 26:13. Do kraja susreta Bilbao nije uspio stići rezultatski zaostatk iz prve četvrtine, iako, se u nekoliko navrata opasno približio domaćoj ekipi.

Naš reprezentativac u dresu Caja Laborala, Mirza Teletović, odigrao je fenomenalnu partiju i uz San Emeteria bio je najbolji igrač susreta. Teletović je postigao 21 poen te imao 7 skokova i 2 uspješna dodavanja. U redovima Bilbaa sa 24 poena najefikasniji je bio Alex Mumbru.

Nihad Đedović u porazu svog Xacobea od Valladilida odigrao je solidnu utakmicu. Naš mladi reprezentativac na parketu je proveo 18 minuta i pritom postigo 7 poena.

Rezultati 2. kola:
Caja Laboral – Bilbao Basket 85:76
Juventut – CS Fernando 65:60
Fuenlabrada – Murcia 93:77
Barcelona – Pamesa 87:62
Granada – Alicante 103:71
Real – Lagun Aro 71:67
Valladolid – Xacobeo 75:64
Manresa – Unicaj 77:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.