Teletović i Caja bez finala

Teletović i Caja bez finala

Prvi finalst Kupa Španije u košarci je ekipa Barcelone koja je u polufinalnom susretu bila bolja od Caje Laboral rezultatom 66:57.

Iako je Caja u zadnju četvrtinu ušla sa četiri poena prednosti 52:48, Barcelona je fantastičnom odbranom u posljednjih deset minuta ograničila baskijski tim na svega pet poena, te su sasvim zasluženo došli do pobjede i plasmana u finale Kupa. 
Nazaustavljiv po odbranu Caje bio je Slovenac Erazem Lorbek koji je ubacio 26 poena. Bh. reprezentativac Mirza Teletović je bio ponovo najefikasniji igrač Caje sa 15 poena. 

Protivnik Barcelone u finalu biće pobjednik susreta Real Madrid-Cajasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.