Teletović i „keremičari“ bolji od Barce
Naš reprezentativac ubacio je šest poena i upisao pet skokova

ACB liga, 16. kolo

Teletović i „keremičari“ bolji od Barce

Tau Ceramica, za koju nastupa naš Mirza Teletović neporažena je okončala i gostovanje u Barceloni. U derbiju dosadašnjeg dijela ACB lige, trenutno dvije prvoplasirane ekipe španskog prvenstva Teletović i njegovi „keramičari“ savladali su Regal Barcelonu rezultatom 74:70. Ovim trijumfom Tau se učvrstila na prvoj poziciji sa samo jednim porazom u dosadašnjih 16 kola.

Košarkaši Regal Barcelone bolje su otvorili utakmicu i nakon šest minuta igre imali su prednost od osam koševa (12:4). Tada se probudio Sergi Vidal koji je izjednačio na 12:12, a trojkom McDonalda, Tau je prvi put došla u vodstvo. Prvu četvrtinu gosti su riješili u svoju korist rezultatom 17:20.

U drugoj četvrtini Teletovićevi saigrači su dominirali i prednost povećali na 13 poena (31:44). U 24. minuti Barcelona je imala zaostatak od 16 poena (36:52), ali su uoči ulaska u posljednjih deset minuta uspjeli smanjiti zaostatak na devet poena (52:61). Serijom od 7:0 Barcelona je u 37. minuti došla na svega tri koša zaostatka (66:68), a u 39. minuti semafor je pokazivao 68:70. Ipak, Pate Mickeal i Tiago Spliter imali su mirnu ruku i sa linije slobodnih bacanja pogodili su za veliki trijumf.

Naš Teletović na parketu je proveo 24:12 minuta i za to vrijeme ubacio šest koševa i upisao pet skokova. Najefikasniji igrač utakmice bio je Navarro (Barcelona) sa 19 koševa, dok su kod gostiju prednjačili Sergi Vidal (18) i San Emeterio (10).   

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.