Teletović i Sinanović znaju protivnike

Završeno žrijebanje za Copa del Rey

Teletović i Sinanović znaju protivnike

Da je "Endesa" najjača košarkaška liga Evrope svi već odavno znamo. Upravo ovih dana mogli smo još jednom posvjedočiti sistemu u ovom takmičenju, koji je posložen tako da se intenzitet u nadmetanju ne mijenja tokom čitave sezone.

Naime, kraj jesenjeg dijela sezone jednako je bitan za klubove, baš kao i sama završnica ligaškog takmičenja kada se timovi bore za ulazak ili što bolje pozicije koje vode u digravanje.

Jer, prvih osam klubova na kraju jesenjeg dijela ujedno su i učesnici Final Eight Kupa kralja koji će se ove godine odigrati u Barceloni od 16-19 februara. Upravo zbog ovakvog sistema veoma je bitan plasman među prvih 8 upravo na polovini odigrane sezone.

I sam pogled na tabelu govori da su najveći gubitnici Bilbao kojem je možda nastup u Euroligi uzeo podosta energije i Valencija u kojoj je "luda kuća" nakon što je Pacu Olmosi uručen otkaz zbog omjera 8-9. Mnogi na njegovom mjestu vide Velimira Perasovića, a spominju se još Panagiotis Giannakis i Aito Garcija.

Uglavnom, pogledajmo parove nakon žrijebanja za Final Eight Kupa kralja u kojem ćemo gledati i dvojicu naših košarkaša. Mirza Teletović će sa Cajom Laboral otvoriti ovo nadmetanja u utakmici protiv Lagun Ara. Sljedeći dan na sceni je i Nedžad Sinanović, koji će sa Unicajom put do polufinala tražiti preko Civic Bakinga.

U ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Barcelona - Alicante i Real Madrid - Fuenlabrada.

Ukoliko naši igrači sa svojim timovima prođu dalje, Teletović će sa Laboralistima igrati protiv boljeg iz meča Barcelona - Alicante, dok bi Sinanović, Garbajosa, Freeland i ostali iz Unicaje išli na Real Madrid ili Fuenlabradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.