Teletović je postao nezaustavljiv u NBA ligi, Sunsi slavili

Mirza ponovo blistao

Teletović je postao nezaustavljiv u NBA ligi, Sunsi slavili

Košarkaši Phoenix Sunsa ostvarili su novu gostujuću pobjedu na NBA parketima, a ovog puta su bili bolji od New Orleans Pelicansa rezultatom 121:100.

Gosti iz Phoenixa su sjajno otvorili meč te su već nakon prve dionice imali deset poena viška (32:22). Druga četvrtina donosi nešto izjednačeniju košarku te se na odmor odlazi sa plus osam za Sunse (55:47).

Sve je u ovom meču bilo poznato nakon treće četvrtine, a nju su Sunsi dobili ponovo sa deset razlike (30:20) i tada je bilo jasno da povratka za Pelicanse više nema.

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović ponovo je blistao, a i ovog puta je na svoj konto upisao preko 20 poena. Teletović je za 29 minuna na parktu postigao 22 koša uz pet skokova i četiri asistencije. 

Iz igre je naš košarkaš šutirao osam od 14, a za tri pona četiri od osam. Jedini efikasniji od njega u Sunsima bio je Goodwin sa 24 koša, dok je kod Pelicansa Douglas ubacio 23 poena. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti