Teletović među najboljim igračima

Gordon MVP kola Eurolige

Teletović među najboljim igračima

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović, sa indexom uspješnosti od 25 u susretu sa Khimkijem, bio je jedan od najuspješnijih košarkaša u minulom kolu Eurolige.

Za igrača kola faze TOP 16 Eurolige proglašen je Jamont Gordon iz zagrebačke Cibone, koja je ipak poražena od Olympiacosa sa 94:97. Gordon je ubacio 32 poena, te imao pet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Naš Mirza Teletović također je odigrao veliku utakmicu u pobjedi svoje Caje Laboral protiv Khimkija 94:83. Teletović je Rusima ubacio 25 poena (4/6 za dva, 5/7 za tri i 2/2 sa linije za slobodna bacanja), za ukupni index uspješnosti od 25, čime je jedan od najboljih košarkaša ovog kola Eurolige.

Svakako još vrijedi izdvojiti učinak Keitha Langforda iz Khimkija, koji je ubacio 27 poena, pet skokova i tri asistencije (index 27). Jako dobi u ovom kolu su bili i Trajan Langdon iz CSKA i Miloš Teodosić sa indexom od 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.