Teletović: Moramo se boriti za četvrtfinale
Teletović nije imao podršku svojih suigrača

Euroliga Top 16

Teletović: Moramo se boriti za četvrtfinale

Olympiakos je najskuplja ekipa Eurolige, a to na parketu iz sedmice u kolo i potvrđuju. Prvi krud im je poslužio za uigravanje, a u Top 16 fazi imaju pet pobjeda iz isto toliko mečeva.

Sinoć je u Pireju pao Caja Laboral (102:85). U poraženom timu  je Mirza Teletović odigrao odličnu utakmicu (25 poena, 9 skokova), ali protiv tima Pannagiotisa Giannakisa to nije bilo dovoljno.

„Dobro smo počeli utakmicu. Imali smo igru, pogađali smo dobro, ali je Olympiakos pojačao odbranu i nakon poluvremena diktirao tempo utakmice. Dolazili su do laganih poena i napravili sigurnu razliku. Nakon toga je bilo teško vratiti se u meč. Sada se moramo boriti da izborimo pobjedu i prođemo u četvrtfinale“, rekao je nakon utakmice naš reprezentativac.

Nezadovoljstvo visokim porazom nije krio ni trener Caja Laborala, Duško Ivanović. Crnogorski trener je razloge poraza našao u lošoj odbrani svog tima i skok igri.

„Ne možete dobiti ovakvu jednu utakmicu s tako mnogo problema u odbrani i skoku. Morate igrati dobru odbranu, ako mislite slaviti u jednoj ovakvoj utakmici. Možete izgubiti, naravno, ali dozvoliti protivniku da vam postigne 102 poena, to je neprihvatljivo. Još imamo šanse da prođemo dalje, ali moramo odigrati mnogo bolje nego večeras“, rekao je nakon utakmice Ivanović.

S druge strane u redovima Olympiakosa potpuno drukčije raspoloženje. Svi odreda, od Giannakisa preko Papaloukasa, Teodosića, Vujčića, pa do Childresa i Kleize nisu krili zadovoljstvo novom pobjedom.

„Željeli smo večeras pobjedu kako bi osigurali prvo mjesto u grupi i izbjegli neprijatno gostovanje kod Khimkija. Caja Laboral je dobro počeo utakmicu, pogađali su trice s lakoćom, ali smo se na vrijeme spasili i vratili u meč. Generalno gledajući, veoma sam zadovoljan našim nastupom u Top 16 fazi, naš omjer od 5-0 sve govori“, blistao je od sreće play Olympiakosa Theodoros Papaloukas nakon nove pobjede njegovog tima.

Olympiakos je osigurao prvo mjesto u grupi i bez rezultatskog značaja ide na noge Khimkiju u posljednjem kolu, dok Caja Laboralu za drugo mjesto i plasman u četvrtfinale treba pobjeda na svom parketu protiv zagrebačke Cibone, koja takođe pobjedom ovjerava plasman među osam najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti