Teletović MVP i najbolji strijelac 6. kola

Sjajna partija Teletovića

Teletović MVP i najbolji strijelac 6. kola

Adnan Beganović

Nakon sjajne partije u pobjedi Caje Laboral nad Gran Canarijom, bosanskohercegovački internacionalac Mirza Teletović proglašen je MVP-om 6. kola španjolske košarkaške lige.

Podsjetimo, Teletović je u pobjedi Caje Laboral nad Gran Canarijom (86:79) na parketu proveo 27 minuta te u tom vremenu postigao 27 poena. Za dva poena Teletović je gađao 4/4, za tri 5/8, dok je s linije slobodnih bacanja šutirao 4/5. Pored 27 poena naš košarkaški internacionalac skupio je i 6 skokova i jednu asistenciju, a sve to bilo je dovoljno za valorizaciju 34, daleko najveću u ovom kolu. Pored titule MVP-a za 6. kolo, Teletović je s 27 poena bio i najefikasniji igrač kola.

Iza Teletovića po učinku u 6. kolu ostali su Clay Tucker (Juventut) i Jimmie Hunter (Granada) koji su u međusobnom susretu ove dvije momčadi pružili sjajne partije. Tucker je postigao 26 poena te imao 6 skokova, dok je Hunter postigao 25 poena i imao 2 skoka.

MVP poredak:
Teletović 34 indeksna poena
Tucker 27
Hunter 26

Najbolji strijelci:
Teletović 27 poena
Tucker 26
Hunter 25

Najbolji skakači:
Pietrus 11 skokova
Moss 11
Nivins 10

Najbolji asistenti:

Cook 8 asisrencija
Prigioni 7
Tucker 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.