Teletović MVP, Tau bolja od Unicaje!
Sjajni Mirza Teletović predvodio je Tau do trijumfa

Košarkaški Kup kralja Španije

Teletović MVP, Tau bolja od Unicaje!

Sjajni Mirza Teletović proglašen je najkorisnijeg igrača finala španskog Kupa kralja u kojem je njegova Tau Ceramica nakon produžetka došla do pobjede nad Unicajom iz Malage.

Da se radi o jednom od najboljih evropskih krilnih centara u ovom trenutku, reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović pokazao je u finalnom susretu španskog Kupa kralja.

Sa 20 poena (šut za tri: 6/12), Teletović je predvodio Tau Ceramicu do pobjede rezuzltatom 100:98 i to nakon produžetka. Nakon regularnih 40 minuta rezultat je glasio 87:87.

Osim Teletovića, u dresu aktuelnog prvaka Španije vrlo su dobro odigrali i Pete Mickeal sa double-double učinkom od 20 poena i 10 skokova, dok je Igor Rakočević sa 18 poena bio za nijansu ispod svog ovosezonskog prosjeka.

Kod poraženih, ubjedljivo najraspoloženiji je bio Marcus Haislip, koji je uspio ubaciti 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.