Teletović najbolji skakač u pobjedi Caje

12 skokova u trijumfu protiv Murcije

Teletović najbolji skakač u pobjedi Caje

Caja Laboral je došla do veoma bitne pobjede u 11. kolu Endesa lige. Slavili su na gostovanju u Murciji, gdje su bili bolji od Ucam Murcije (67-75).

Iako su košartkaši Caje gubili na poluvremenu 11 razlike (42:31), ipak su tokom drugih 20 minuta smogli snage za preokret. Već u trećoj četvrtini počeli su košarkaši Caje spuštati predost Murcie (11:23). To se nastavilo i u zadnjem periodu, koji je također otišao na stranu gostiju (14:21).

Ova izuzetno teško izborena pobjeda košarkaša Caje stigla je samo nekoliko dana nakon poraza u posljednjim sekundama euroligaške utakmice u Pireju.

Mirza Teletović je postigao 9 poena, ali je zato bio najbolji skakač susreta sa 12 skokova. Ovoga puta imao je uz sebe raspoložene Prigionija sa27 poena i Olesona ž, koji je dodao 16.

U timu Murcije 15 poena su postigli Grimau i Franch, 14 je dodao Augustine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.