Teletović osigurao drugu poziciju

ACB liga

Teletović osigurao drugu poziciju

Danas su odigrane utakmice 33. kola španske ACB lige za košarkaše. Mirza Teletović je sa 17 poena i 4 skoka učesvovao u pobjedi Caje Laboral protiv Lagun Ara (96:61) kojom je Caja potvrdila drugu poziciju uoči doigravanja.

Pored Teletovića u redovima Caje najbolji su bili Pau Ribas sa 20 poena, Marcelo Huertas je dodao 17, a Milton Palacio je u debiju u dresu Caje upisao 4 poena. Jedini zapaženiji učinak kod Ara je imao Andy Panko sa 16 poena i 10 skokova.

Nihad Đedović je nakon dugo vremena zaigrao u dresu Xacobea i upisao 4 poena i 3 skoka u porazu Xacobea od Joventuta rezultatom 92:73. U redovima pobjedničkog sastava čak četvorica igrača, Tripković, Bogdanović, Norel i Tomas, ubacili su po 13 poena. Nažalost, Xacobeo će naredne sezone igrati u drugoj ligi.

Real Madrid je slavio u gostima kod Fuenlabrade sa 86:72, ali će zbog pobjede Caje ipak u doigravanje sa treće pozicije. Sergio Llull je sa 20 poena predvodio Real do pobjede, dok je kod Fuenlabrade najbolji bio Leo Mainoldi sa 19 poena.

U utakmicama koje su odigrane ranije Barcelona je bila bolja od Bilbaoa sa 86:55, Unicaja je slavila u Granadi sa 86:79, a Estudiantes je na svom parketu bio bolji od Alicantea sa 83:77. Estudiantes je osigurao mjesto u doigravanju, a još ne znaju s koje će pozicije, mogu od pete do sedme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.