Teletović prvi na listi strijelaca

Nakon 4. kola Eurolige

Teletović prvi na listi strijelaca

Nakon 4. kola košarkaške Eurolige reprezentativac BiH Mirza Teletović nalazi se na prvom mjestu najboljih strijelaca ovog, trenutno najjačeg košarkaškog takmičenja.

Naš igrač predvodi ovu listu sa 22,25 poena koliko u prosjeku postiže po utakmici. Na drugom mjestu je Nikolas Batum sa 20,50 poena, a slijede Demond Mallet, Sonny Weems i Akin Akinbala. Zanimljivo je da su od ove petorke, čak njih trojica iz jedne utakmice sinoćnjeg programa i to upravo one u kojoj je Nancy pobijedio Caju Laboral sa 90:85.

Naravno, upravo nakon zadnjeg kola Teletović se našao u skoro svim tabelama koje u sebi nose imena najboljih.

Tako je naš internacionalac na drugoj poziciji po broju postignutih koševa iza Batuma, koji je ostvario učinak od 26 poena. Treći je Kasun sa 23 poena, baš koliko je postigao još jedan naš reprezentativac Domercant u pobjedi nad Unicsa nad Prokomom. 

Ako još malo obratimo pažnju na zadnje 4. kolo Eurolige, onda možemo konstatovati da je Teletović u vrhu tabela za valorizacione indekse i skokove.

Kada je u pitanju valorizacija Mirza je na četvrtom mjestu sa velikih 29 bodova, odmah iza Batuma (sinoćnjeg protivnika), koji je sakupio 35 poena, te Eidsona (34) i Akinbale (30).

Prvo mjesto zauzima na tabeli najboljih skakača u zadnjem kolu sa 13 skokova. Na drugoj poziciji je Mačvan sa jednim skokom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti