Teletović s Cajom prvak Španije!

Završena ACB liga

Teletović s Cajom prvak Španije!

Košarkaši Caje Laboral po treći put u klupskoj istoriji postali su prvaci Španije. U trećoj utakmici finalne serije Caja je nakon produžetka bila bolja od Barcelone sa 79:78 i sa 3-0 ubjedljivo uzela naslov.

Nakon dvije pobjede u Barceloni momčad Duška Ivanovića je u trećoj utakmici pred punom Fernando Buesa Arenom nakon teške i neizvjesne borbe tek nakon produžetka upisala pobjedu koja joj je donijela treći naslov u istoriji, a drugi u posljednje tri godine.

Caja je odigrala odličnu utakmicu i nije dozvolila da se Barcelona vrati u igru za naslov. Tim za koji nastupa Mirza Teletović u posljednje dvije godine je na domaćem parketu doživio samo jedan poraz od Barcelone, ali večeras katalonski klub nije mogao doći do pobjede. Volja igrača Caje je bila jača od kvalitete Rubija, Navarra i ostalih članova aktuelnih prvaka Evrope.

Caju su do pobjede predvodili sjajni Tiago Splitter sa 14 poena i 13 skokova, Lior Eliyahu je dodao 18 poena, a Mirza Teletović 8 poena i 3 skoka. Kod Barcelone su najbolji bili Navarro sa 18, Mickeal sa 16 i Rubio sa 14 poen ai 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.